Reseberättelse nr: 2

 

Jahaja…nu är det dags för en ny liten reseberättelse…

Den förra, som finns här, beskrev en resa ner till Gran Canaria 2009. Förra året blev det ingen solresa, utan vi satsade på denna vintern istället. Då gick den till ”svenskarnas eget lilla paradis” San Agustin på sydsidan, denna gång blev det Maspalomas istället. Då åkte vi i februari och denna gång i mars…anledningen till detta var helt enkelt att vi skulle fira vår silverbröllopsdag där nere.

 

Boende:

Att hitta något boende som skulle kunna passa oss var inte det enklaste. För det första var avresedatumet ganska låst, delvis pga bröllopsdagen( ville inte åka hem dagen efter) och Bibbis jobb. Hon kan inte ta ledigt den första veckan i månaden…

För det andra var det ju karneval under tiden vi var där…jamenherregud, vi är ju femtio plussare, vi pallar inte hålligång under hela karnevalen J, så PDI var uteslutet. Dessutom fanns det inte så mycket att välja på när vi väl beställde…inte för ett normalt pris i alla fall.

 Det blev ett ställe som heter Club Vista Flor. Det ligger ett stort komplex med duplexlägenheter bestående av 4 olika anläggningar, där vårt är det som ligger längst bort. Att ta sig därifrån ner till Faro fyr eller till playan i PDI tog cirka 40 minuter med apostlahästarna eller €3 med taxi.

 Lägenheten vi bodde i var helt OK…det fanns ca 90 lägenheter och vi fick en med utsikt över paintbollbanan och tennsisbanorna. Inte världens vackraste utsikt, men det var ganska lugnt och skönt och solen sken från morgon till tidig kväll.  Den största fördelen var läget…efter 22 kunde man nästan tro att det var en kyrkogård, så lugnt och tyst det var J.

De absolut finaste lägenheterna låg runt poolen…poolen ja, snacka om lyxpool. Det är en s.k. overflowpool, med andra ord går vattennivån ända upp till kanten…riktigt lyxigt.

Poolbaren var inget att hurra över, det var den ordinarie baren på hotellet som användes.

 Det fanns två huskatter på området, varav den svarta var en riktig kelgris som ofta kom på besök. Kackerlackor såg vi inga på hotellet, men nya grannar klagade över sådant besök. Ett duvpar var väldigt intresserade av lägenheten, vilket satte sina spår utanför.

Personalen på hotellet var helt OK, speciellt Gloria som blandade en helt fantastisk irish coffee J.

 Hotellet hade även en restaurang med frukost och ála carte restaurang. Vi provade ingetdera förutom när de hade temakväll. BBQ-tallrik (väldigt god), buffé (god) och kanarisk buffé ( mkt bra) med underhållning till. Hyfsad prisnivå….

 

 

Mat och service:

Om detta ämnet kan man skriva väldigt mycket om. I Maspalomasdistriktet finns det allt ifrån billigt till dyrt, dålig servic och superservice m.m.

Broncemar II i  CC Faro 2 var absolut favorit. God mat, hyfsade priser samt superservice. Sista dagen vi var där, var det fullt därute. De erbjöd oss plats inne, men då jag markerade att jag var rökare, bad de oss att vänta några minuter Jag gick och satte mig på trappan och tog fram ciggppaketet. Direkt kom servitören med en sittkudde och ett askfat. Därefter gick han in igen och kom ut med en bricka med två små sherryglas och bjöd frugan och mig…alla andra bara glodde på oss och undrade vilka VIP vi var. J Jag hann bara smaka en liten klunk innan han kom tillbaka och ledde oss till ett bord….det är vad jag kallar SERVICE!!!!

Motsatsen ligger precis bredvid, El Nublo. Vi var där en lunch och beställde varsin sandwich med dricka. Han kom in med vatten, fel sandwich och när vi käkat halvvägs kom han med rätt dricka. Ett undantag?? Nää…några dagar senare gick jag dit igen. Rätt sandwich denna gång, men drickat glömde han helt…..det är vad jag kallar DÅLIG SERVICE.

 Tyvärr fanns det fler ställen. På torget nedanför CC  vid Faro fyr och Meloneras, fick vi heller ingen dricka i tid…dessutom tog det en jäkla tid innan notan kom.

Rest. Barbados….hyfsad mat, medioker service med samma problem….notan kom aldrig, fick säga till 3 ggr….suck.

I CC Dunaflor, vår egen lilla närbutiksCC, käkade vi ett par ggr. Trerätters med vin till bra pris. Enkel, men god mat.

 

 

 

Nöjesliv:

Nöjesliv?? Jisses, vi är för gamla för sådant.. J, men naturligtvis fanns det nöjen även för de gamla J

Vi var nere på Roma i annexoII och kollade på några av showerna. ABBA och Mikael Jackson var klart godkända i alla fall. Vi tog en irish, men den var ingen Gloriaklass…svag och dyr. De tar ut en extra showavgift, även om vi satt utanför.

Lite dans inne på Skandinaviska baren i CC San Agustin blev det också.

Irländsk pubmusik fanns också, Dunes and Tunes. Vet inte varför, men öl och irländsk musik går väldigt bra ihop J

Sen fanns ju förstås Carnival de Maspalomas…vad skall man säga om den egentligen…Fullt med folk inne på Yumbo, vi var och lååångåt på en restaurang under DragQueen-tävlingen och kollade på showen, annars var det inget speciellt tyckte vi.

Karnevalståget…gäsp…Vi har sett Pto de la Cruz och Lanzarotes karnevalståg och Maspalomas kommer låååångt efter. Puertos var den absolut bästa…ett riktigt snyggt klassiskt karnevalståg. Maspalomas var mest en massa lastbilar fulla med utklädda människor. Däremot när vi tröttnade på alla lastbilar och gick hemåt, mötte vi en massa utklädda folk, där man kände igen en del kläder sedan lastbilarna. Vi undrade vad detta nu var, vi upptäckte snart att lastbilarna efter karnevalståget körde i en jäkla fart ut mot Maspalomas. Vi hörde ett himla liv ifrån Faro2 och travade dit. På parkeringen där och borta mot Holiday World stod många lastbilar uppställda. Alla hade dj och bar och en ljudanläggning som skulle få ett disco att bli avundsjuk. Ett sjuhelsickes tryck med andra ord J Där var betydligt roligare än inne i PDI…

 

Lite ditt och datt:

Två år sedan träffade vi bl.a Hans och Lisbeth från Boden nere i San Agustin. De var där nere samtidigt som vi detta år också, så några sms senare beslöt vi att vi skulle träffas. Det visade sig att Lisbeth lurade Hans, han visste inte…det var en hämnd ifrån hennes sidaJ. Det tog några sekunder innan han kände igen oss, men sedan hade vi några trevliga dagar och kvällar tillsammans. Bibbi och jag skulle överraska dem senare på deras hotell, men de var inte inne. Däremot träffade vi på Anna ( bar och affärsägarinnan). Hon kände igen mig direkt..vilket minne hon har J

Var inne på Lenas IT-Café i CC SA, en mkt trevlig kvinna…service-minded, snacksalig och Färjestadfan. Det blev en kändis-spotting också där…Göran Ringbom, han med snabbköpskassörskan…

Det hålls på med en massa renoveringsarbeten överallt. Las Palmas söker som kulturhuvudstad så där håller de på. På sydsidan har den stora trappan på paseon vid tropical renoverats och de håller på vid murarna nu…

 Nere vid Faro såg det mindre trevligt ut. Stormarna har förstört en hel del av stranden, så det bev ingen gåsamarch denna gång..

Frugan vann högsta vinsten på en skraplott, jag en t-shirt. Allt vi skulle behöva göra var att snacka med en tjej i ett tält vid Yumbo och kolla på en hemsida en kvart…vissssst…huxflux skulle vi iväg i en taxi någonstans. Sällan..han fick tillbaka lotterna och pappren. Det var aaaaabsolut iiiiinte någon time-share sa han……J

 

Slutsats:

En trevlig resa, lite lugnare och minre intensiv än förra gången. Bodde på en hyfsad anläggning. Nackdelen var avståndet till strand och centrum, men det fanns billig taxi.

Ett perfekt sätt att koppla av på semestern är att sätta sig vid en uteservering med ett stort glas San Miguel och bara se folk spatsera förbi…

 Blir det fler resor dit??

Nästan garanterat, men kanske inte till den kommande vintern, vi får se hur det ekonomiska läget ser ut.

J

 

Småfilmer har jag lagt upp på youtube

http://www.youtube.com/user/Vangard55

 

Naturbilder

Turistasbilder

Facebookbilder