En liten reseberättelse.

 

När man sätter sig ner framför datorn för att skriva en reseberättelse, måste man först och främst komma ihåg det som skett…..och det är inte alltför lätt alltid.

Den resan som jag nu skall skriva om, började planeras redan strax efter vi kommit till ro efter Lanzarotetrippen i feb. 2008. Året dessförinnan hade vi varit på ett återbesök på Teneriffa och eftersom Kanarieöarna är ett för oss perfekt resmål, beslöt vi oss för att det skulle bli en annan kanarieö…. Gran Canaria.

Alla i vår generation har väl sett Lasse Åbergs film ”Sällskapsresan” , så det passade bra att uppleva originalet i realiteten….med andra ord blev det San Agustin på sydkusten. Efter en genomgång på nätet och i kataloger, beställdes en resa med Apollo till ett relativt billigt lägenhetsalternativ, Flamboyan. Det visade sig att det lägenhetskomplexet fick bra betyg, dels från Bengan( jobbarkompis) och Riggan på kanarieforumet. En recension finns på Trivago, men kort sagt enkelt, bra och trevligt.

 

Som vanligt reste vi i slutet av februari, denna gång vecka 8-9.  Avgången skedde från Sturup kl. 08.15  på Alla Hjärtans Dag. Jag hade jobbat natt den veckan och hade problem med att kunna somna på fredagsnatten men som tur var lyckades jag med hjälp av en öl och en whisky på planet att slumra till ett antal ggr så man inte var helt slut när vi nådde vårt resmål.

 

Väl framme på flygplatsen på GC var det som vanligt….fick vänta ett bra tag på bagaget. När det väl hade kommit, var det dags att försöka hitta Apollos reseledare. Det var en aning rörigt på området och vid bussarna…förklaringen vi fick var att stockholmsplanet inte hade kommit pga trasigt fönster samt andra fel, vilket gjorde att de stockholmare som skulle hem fick stanna kvar och inkvarteras någonstans.

 Efter många om och men lyckades vi gå av bussen vid rätt hotell, trots att inga från Apollo var med. Incheckningen gick bra och vi fick en lägenhet med bra utsikt över det mesta.

Lägenheten var ganska enkelt inredd och med bara det nödvändigaste i köksutrustning.

 

Rakt över gatan via en gångbro låg köpcentrat i SA, där vi hittade en Sparbutik. Det nödvändigaste kunde inhandlas….däribland San Miguel J, så att man kunde njuta en cervesa på balkongen i solen. Utsikten var inte helt fel heller, man såg köpcentrat och bukten ända ner till Playa del Ingles och Maspalomasdynerna. Trafiken var inte heller störande trots att det finns en lokalgata nedanför hotellet med en hel del trafik samt där bredvid genomfartsleden ner till Playa del Ingles och Maspalomas.

Senare på kvällen skulle vi över till CC och äta. Vi höll inte på att hitta någon restaurang, bara en massa bazarer. Till sist lyckades vi hitta ett polskt ställe allra längst ner i det 5 våningar stora komplexet, där vi käkade polsk schnitzel med jättestor och god bakad potatis. Detta komplex var det rörigaste jag upplevt, dagen efter gick vi på en rundtur där och då gick vi runt i denna labyrint och hittade en massa bra restauranter.

 

Den första morgonen gick jag ner och handlade färska frallor och sedan njööööt vi av frukosten på en solig balkong….en helt underbar upplevelse. Sol hade vi där ifrån soluppgång till ca 17.30, inte helt fel… J

 Ett besök uppe vid en av poolerna blev det också. Totalt sett hade de 4 styck, varav en uppvärmd. Tyvärr valde vi den pool som var närmast lägenheten, men det blev bara ett dopp i denna…..fy fabian vad kall den var….sedan gick vi och la oss vid uppvärmda poolen.. J

 Den poolen hade ytterligare en fördel, den låg vid poolbaren. Där huserade Anna och hennes man….jättetrevliga båda två. Dessutom öppnade Anna senare den lilla affären på hotellet igen som varit misskött av den tidigare ägaren.

 

Efter en halv vecka av försiktigt solande, strandpromenadsupptäckande och god mat blev det sämre väder på onsdagen. Anledningen var att Riggan och Egon hade lyft ifrån Växjö. J Riggan var en som jag snackat med på forumet på kanarieoarna.nu och som varit på hotellet ett antal gånger. Vi hade bestämt att träffas där nere och på torsdagseftermiddagen knackade det på vår lägenhetsdörr. Utanför stod en kvinna med ett stort skratt på läpparna och med energi som en duracellkanin….Riggan och hennes Egon hade anlänt och sedan blev det middag på kvällen och lite eftersittning på vår balkong…

 

Fredagsvädret var bedrövligt, under eftermiddagen regnade det duktigt och stackars Anna i poolbaren skulle ha grillparty på kvällen. Turligt nog slutade regnet i god tid så att hennes man slapp stå i regnet och grilla. Vi var väl ett drygt trettital gäster som njöt av mat och dryck.

Vi var första par vid vårt bord och vi undrade vilka som skulle dyka upp. Så småningom dök det upp 2 norrländska par samtidigt, ett från Boden och ett från Malmberget.

 Jaha, tänkte jag….det här blir ju trevligt L, norrlänska par som känner varandra och ett skånskt par i all sin ensamhet…. Men hej, vad jag bedrog mig. Det visade sig att det blev hur trevligt som helst. Anna hade lyckats väl i sin bordsplacering. Inget av paren kände varandra sedan tidigare, men efteråt kändes det som ”de tre musketörsparen” J  Vi bestämde att träffas igen på onsdagen för att gå ut och äta.

 

 

 Dagen efter träffade vi Malmbergetparet vid poolen och sedan träffades vi ofta. Det var ett par man inte kommer glömma…Janne och Mia var en av anledningarna till att denna semesterresa blev den bästa vi upplevt.

Vi tog bla taxi ut till fyren i Faro och gick via maspalomasstranden tilbaka till San Agustin. Det var en promenad i strandbrynet runt dynerna och deras nakenbad…totalt en promenad på runt milen. En annan dag blev det en promenad hela strandpromenaden från SA till RIUhotellet vid dynerna…också runt milen. Så mycket vandrande och motion, ändå gick man upp tre kilo….kan det möjligtvis bero på öl och goda, stora portioner mat?????? J

 

Tisdagen den andra veckan var det en liten forumträff från kanarieforumet. Vi skulle vara fyra par, men ett blev sjuka. Det blev alltså en treparsmiddag. Förutom mig själv och Bibbi var det Riggan och Egon från Nybro samt Tommy och Carola, boendes nere i SA. Var en aning nervös inför middagen men allt slutade väl. Det kunde inget annat bli med ett sådant sällskap vid matbordet. Tommy och Carola bjöd oss med hem till sitt efter middagen och vi

avslutade hemma hos dem med några drinkar. Summasumarum, en mycket, mycket trevlig kväll i underbart sällskap.

 

Dagen efter, alltså på onsdagen, var det grillfestfolket som hade middagsträff. Efter en god middag blev det en efterfest på  ”Tre Hjärtan” en restaurant med dansmusik, bla spelade Tony Ericsson, saxofonist i Vikingarna där. Visserligen inte den dagen, men det blev kul ändå med annan dansmusik, irish coffe och san  fransisco.

 

Fredagskvällen träffades vi igen för en avskedsmiddag, lördagen åkte vi, på onsdagen skulle Janne och Mia åka. Hans och Lisbeth från Boden skulle stanna ytterligare en vecka till, de lyckostarna.

 

Lördags kl. 11.15 skulle bussen gå från hotellet, men var en knapp halvtimme försenad, det blev lite stressat på flygplatsen sedan. Dessutom fastnade man i säkerhetskontrollen där också, liksom jag gjorde på Sturup, hon trodde nog att min bok i handbagaget var en bombJ

Denna gång blev det en bodysearch…tack och lov inte naken, framåtlutad i ett separat rum med en säkerhetsvakt iklädd engångshandskar, utan ett trevande på utsidan av mina kläder.

HERREGUD!!! Ser jag ut som en terrorist????????? J

 

 

Som jag skrev i början….minnet….jag har tappat mitt minne….det finns inget här inne….det är alldeles tomt…….

 

Vad finns annat att berätta…jo….innan vi stack iväg beslöt jag att jag skulle försöka blogga med min SE C905. Det fanns trådlöst nätverk på hotellet och mobilen har wifi inbyggt. Tyvärr funkade det inte med nallen utan jag fick gå till internetcaféer istället. Det blev lite dyrare än beräknat, för det var inte billigt  där jag fick gå för att kunna ladda upp bilder.

 

 En dag tog vi en lokalbuss till Puerto de Mogan, en by som kallas för lilla Venedig, tack vare sina kanaler. Byn är ganska pittoresk trots att det byggts till en hel del de senaste 12 åren sedan jag och mamma var där. Efter lite strosande där, tog vi en av båtarna till Puerto Rico och gick en liten runda där. Där träffade vi för första gången på Timeshare-försäljare. En snygg och ganska ung svenska försökte göra reklam för Anfi kedjan, hotell i lyxklassen för att med hjälp av skraplotter få oss att investera en förmögenhet i en lägenhet…..tji fick hon J

Därefter tog vi bussen till PDI för att sedan promenera tillbaka till vårt eget hotell…

  Ett märkligt elsystem fanns på hotellet. En av de där molniga dagarna satt vi och läste i soffan där hemma innan vi skulle ut och käka. Helt plötsligt exploderade lampan i hörnet och lampgloben gled sakta nerför insidan på rislampan och ner i mitt handbagage J Strömmen försvann i hela lägenheten så jag gick och kollade snabbsäkringen….jodå, den hade löst ut. Jag återställde, den löste ut….OK, vad göra….receptionen hade stängt för över 2 timmar sedan. Tog och kopplade ur lampsladden och då gick det att återställa säkringen. Inte fasen funkade något i lägenheten då heller…jo förresten, kylen funkade och kaffebryggaren funkade…i två sekunder….sen la kylen av också J

Det som återstod var att ringa ett ”emergency-number” som fanns i receptionen. Efter ett litet snack på telefonen kom elektrikern och fixade problemet, tydligen fanns det någon central vid receptionen för när han kom upp återställde han bara snabbsäkringen. En rolig sak….senare när jag satt och tog en öl och läste gårdagens aftonbladet på eftermiddagen efter en lång promenad, kom Bibbi upp och sa att strömmen gått igen, en lampa gick på toan och säkringen löste ut. Hon återställde den men ingen ström nu heller. Jag gick ner och kollade, det visade sig att även huvudsäkringen löst ut….det var bara till att återställa den, så funkade allt igen….

Det var ju värre än mina egna patentkopplingar  hemma J

 

 

Detta var den bästa och roligaste semestern vi haft. Inte bara för att det var varmt och skönt på ett lugnt och skönt ställe, utan mest beroende på det trevliga folk man träffade där nere….så ett stort tack till:

Anna och hennes man i poolbaren

Grillgänget: Janne och Mia samt Hans och Lisbeth

Forumgänget: Riggan och Egon samt Tommy och Carola

 

Ett slutord…….

 

 

SKÅL, ALLIHOPA……ni vet vilka ni är..

 

Av totalt över 800 bilder, tänkte jag att plocka ut de bästa och lägga ut här. Jag fick ner antalet till nästan 400, sedan tröttnade jag, så dessa kommer nu i 4 olika mappar :-)

 

1

2

3

4

5

Panoramabilder

6

Flamenco från Lenas IT och Tony Eriksson på saxofon från Tre Hjärtan